Hainn Jændor i liæ

Et lite dekt om hainn Jændor i liæ,
så vart sjellt mett i Korona-tiæ.
Ja, aillt hain fækk behåill dæ va utedassn,
no satt hainn dar mæ dassn puinn rassn.

Et brev ifrå lægen: karantene i to uker,
hainn mått lokk att døræ -skalke aille luker.
Så satt hainn dar aleinæ, sparkæ a se skona,
vart settan dar å tænk: kuinn hainn ha Korona?

Vekkan vart t månæ, hainn Jændor satt i ro,
Kjærringæ fækk ny mainn, di ha no innedo.
Fålk bjynnt å kåm mæ drekkæ å mat,
Ja, no va hainn Jændor på isolat.

Mæns hainn satt dar vart månæ tel år,
Huæ vart rønkåt, å hainn va næstn fri før hår.
Hainn havnæ i avisan – kjendis va hainn no,
mæn dæ hørt hainn ikke nå om i sett lille utedo.

Ein dag kåm ein reporter å bankæ på,
mæn då va dæ ikke nå svar å få.
Bænken ha knøkke ån Jændor va ramlæ ut,
no leie hainn fjøsplass ilammæ ein stut.

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]

I kveill

Snart bi teng så my likar,
snart kainn vi fær kor vi vell.
Snart får vi aill fær på arbei,
mæn dæ bi ikke i kveill.

Snart kainn vi besøk familien,
snart går vi på kino ein gång tell.
Snart kainn vi omfavn kvarainner,
mæn dæ bi nok ikke i kveilll.

Snart får ongan gå på skolo,
snart kainn vi fær på fæst.
Snart kainn va litt impulsiv,
snart kainn vi jær dæ vi likæ bæst.

I kveill ska vi kos åss heime.
I kveill ska vi ha dæ så kjækt.
I kveill ska vi ta dæ mæ ro,
Ja, i kveill ska vi vis respækt.

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]

Mullan for

Melodi: “stakkars store sterke karer”.

Advokato Melling, e må seinn d nån ord.
Din kjære kompis Mulla fløttæ længer einn du tror.
No et hainn vel pasta og har dæ rektig godt,
Sjøl om hainn e sint som ein litn hottentott.

Stakkars lille Mulla Krekar
som mæ myndiheitan lekar.
Stakkars lille Mulla Krekar
du ha ikke gjort dæ lætt, før Norges rætt.

Ha du pakkæ kofferten? Vart savne aillt før stort?
Hainn vatje nåkko tess, ikke likar einn ein lort.
Du ska no bære slapp a, Melling, ikke la d frist.
Hainn vel nok ikke sjå d no, å då bi du så trist.

Stakkars lille advokato,
din kompis vart italiano.
Stakkars lille advokato
Du ska ikke vørtt å reis, sjøl om hainn feis.

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]

Stressanes Corona-ti

Ha vøre stressanes før me mæ aillt husarbeie aleinæ no så ho Jeanette ikke ha vøre i form. E syns e ha stått å sætt inn i oppvaskmaskin å plokkæ ut å deinn i ett… åsså e dæ nån så fær omkring i stuo å strør litt støv her å dar kvar natt på deinn mørke parkættn, så dæ må jo vaskes å støvsuges i eningen.. gler me t ho Jeanette e fresk ijæn…, ja e sei dæ før å klag.

Når e ha tatt 16 rundæ mæ oppvaskmaskin å 8 mæ støvsugarn i tellægg tel heimekontor mæ 43 ækstraordinære Skypemøtæ om dagen, mæns e skrellæ pottit. Darætter så må e ta dagens 74. dusj, i kallvattn så næppe e særlig meir einn minus 7 grader Celsius. Åsså må e ta me ein liter sprit, 60%, å dæ e ikke nå særli å køl ner ublainnæ… mæn A mainn må jær dæ A mainn må jær, så di sei ein ainnæ plass.

Så slår e på tvn fær å få litt pause. På tvn e dæ SÆLVFØLGELE reklame… nån karæ så står å køukæ mæns di kastæ potet tel kvarainner -meiningslaust – å e anæ ikke ke di reklamere før. E prøvæ å konsentrer me før å prøv å tyd ke di ropæ.

Så dokkæ dæ sainnele opp ein reklame dar mainn lær at dæ va ein konge så lagæ bremykt. Tuill å tøv å elendi vranglære. Men no bjynn dæ nå program her…

Bære å røys se å ta ut å oppvaskmaskin, før e gidd ikke å sjå på frustrerte Hollywood-fruer… Anna Anka å kompany!!! Likæ Kalle Anka beire (di kainn umule va i slekt?).

Vart tom før sprit i går. Ho Erna sei vi må sprit åss godt – trur e, så e rægnæ mæ at di ha læmpæ på heimbreinningsreglan, før mainn kainn jo ikke trækk på bygdæ å mas se tel ein dram heiller, å pole e nok stængt å harrytur kjæm vel næppe på tale heiller. Innser no at e burde ha valgt heimbreinning i stan før båtførarprøven i valgfag på ongdomsskolo. Ikke har e apparat heiller. Nei, så e synd at mainn ikke fokusere meir på å opprætthåill gamle heimbreinningskunstæ i Norge.

Jadda, oppvaskmaskin e tatt, å nån ha skjetnæ  ut fleire kåppæ  å kar, e bære å start deinn ijæn før 87. gång bære i dag… korsn e dæ mule, e ha jo knapt fått i me næring di siste dagan… kokken e jo sjuk.

Håpæ dæ ikke kjæm meir sny no attpåtell.

Sætt me ner å bjynn å tægn heimbreinningsapparat, før e har jo ikke delan di vise tel på internætt…

E hatje nævnt heimeskolo einno. Føreldræ ruint om i heile lainne går vel på veggen snart a dæ. Sønn min ska bruk æppæ di ha fått sett logoen tel på skolo – å mæns e prøvæ å finn ut a dæ mett i dæ 95. ækstraordinære Skype-møte stille sjæfen me et spørsmål, bære før hainn veit e ikke føllt mæ huinneråørtn prosænt. E svaræ sælvfølgele “Ja, ska vask åver gålvan ijæn før 178. gång i dag”. Å e e avslørt så t di grader.

Trur egentle at ho Jeanette bjynn å bi fresk no, før hostingæ bjynn å bi litt påtatt… ho ventæ på svar på Corona-prøven ho tok rætt åver nyttår, men dæ tar jo sånn ti, å ho veit å utnytt situasjon… e har iværtfaill messtanke om dæ.

Shit trur dæ syæ ute, å e så har 1283 kleiæ t tørk på trappæ, bære undertøy e vaskæ i dag då… å ingen såkkæ på snora e lik… Åsså må e gå å bytt på sængern før 14. gång i dag… Nei, ingen ha lie dar si i mårres, men e vekti å håill dæ heilt reint i di hær Corona-tider…

Gler me tel ho Jeanette e fresk ijæn, håpæ ho ailler bi sjuk, før e mærkæ ikke dæ når ho tar kontroll på aillt dæ hær…

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]

Banan og isolasjon

Neida. Dette handler selvfølgelig ikke om bananer i isolasjon, så alle bananvernere/ -forkjempere/ -velforeninger ta et godt åndedrag og slapp av.

Nå har vi vært innestengt i vårt eget hus i over en uke på grunn av Corona-virus, og vi begynner nok å gå hverandre på nervene. Ikke bokstavelig, for nerver er nok ikke veldig egnet for oss mennesker å gå på, og slett ikke om de nervene tilhører noen andre. Neida, det som er så fascinerende med å bo sammen med andre mennesker i en såkalt husstand er jo at man kan lett faller til fristelsen å irritere andre. Det vil si andre i samme husstand kan jo noen ganger finne at hver spøk som blir gjentatt mer enn 10 ganger er irriterende, så dette går jo begge veier. Men nå skal ikke dette handle om irritasjon og nervegange.

Som folk flest etter over en uke i isolasjon, så fikk min kjære kone Jeanette i dag lyst på en banan. Ja, dette er ikke koffert eller noe som helst, men en ekte gul banan med bøy på og med skal som skal tas av før spising ifølge jungellovens paragraf 89, andre ledd.

Joda, jeg skjønner at du nå tenker på andre ting en bananer, men det skyldes jo at koffert-syndromet slår inn. Lurer på hvorfor det heter «koffert» når man tenker koffert…

Men Jeanette, fikk problemer med å få bananen i gang. Skjerp deg, det er snakk om en banan!!! Hun fikk ikke tatt av skallet. Hun fikk rett og slett ikke dradd skallet bakover. Nå gir jeg opp snart… det er snakk om en banan!!! Se bildet under, så forstår du hva jeg mener (om jeg kommer på å legge et bilde under etterpå da…)

Jeg måtte altså trå til og hjelpe henne med denne litt vriene oppgaven. Men hun hadde nevlet  så mye med den at det var ikke enkelt. Banan!!! (I tilfelle du ikke forstår hva «nevlet» betyr så er det å bruke hendene på noe veldig mye). Her på Helgeland kan vi for eksempel si til barna «ikke nævvel mæ matn!!!», dersom de sitter med brødskiva og klemmer den i stykker før de får i seg en tiendedel av brødskiva mens resten havner på klær og gulv.

Jeg klarte imidlertid å få i gang bananen ved å bruke neglen på stilken, og så begynte jeg å dra skallet bakover før jeg ga den til Jeanette igjen. Det rant banansaft ut av bananen. Jeanette fortsatte å dra skallet bakover, men så skar det seg og mesteparten av skallet ble liggende igjen på bananen. Men hun fikk klare seg selv, jeg vil jo helst ikke nevle med andres bananer mer enn høyst nødvendig.  Det er fortsatt snakk om frukten BANAN!!!

For ordens skyld så er det frukten fra Musa acuminata og Musa x paradisiaca. jeg snakker om

Jadda, banan er relatert til musa på latinsk, så kanskje din tankegang ikke er så fjern likevel. Til sammenligning kalles agurken for Cucumis sativus. Det legger jo opp til kofferttenking.

Så gjør Jeanette det jeg mange ganger har sett hun har gjort før, hun drar skallet helt av på ene langsiden og begynner å skrape bananen med en skje til den etter hvert får en kano-lignende form. Hvis kofferten din var virkelig ville dette gjort vanvittig vondt.

Hva heter egentlig nevle på bokmål? Jeg får skrivefeil hver gang jeg skriver det ordet. Å nevle, nevla, nevler, har nevlet og vel så det.

Etter en stund har hun formet ut en helt perfekt kano, bortsett fra at den har bøy og er bittelitt for liten til at noen av oss får plass i den. For ordens skyld, bananen var stor og fin den, men som kano ville den ikke duge til noen andre en t-skjekjærringa.

Nå har jeg krøpet ned i min lille hule for å skrive litt om dagens bananproblemer, men også for å få litt avstand sånn at jeg ikke irriterer henne mer enn høyst nødvendig. For ja, jeg er veldig god til å irritere når jeg bare tar meg bryet.

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]

E ha gått i dækning

Epost tel kollegan mennæ uinner Corona-angrepe 2020.

Hei kjære du, kollegan min ?

E går no inn i ein omvendt karantene. E har nå så lægan kaillæ “”immunsvikt”, på norsk betyr dæ at e har null immunførsvar, så no ha e låst me inne på heimekontore mæns e håpæ å uinngå Coronan. 

Dæ betyr at e ha tænkt å jobb heimanfrå. Ho Jeanette ha låvæ at e får mat innimellom vess ho kjæm på dæ. E ha reggæ me tel mæ madrass, gostol å sælvfølgele sprit – før dæ e vekti å desinfiser se no før tiæ.

Ikke kåm på besøk!!!

Roar, Tyrkia sommarn 1996

Bi savne før stort så ha e lagt ved et bilde a me sjøl fra sommarn 1996. Rægnæ mæ at samtlige a dåkker rammæ inn bilde.

Håpæ dåkker aill sammen håill dåkker fresk, så ser vi kvarainner t sommarn når Corona’n ha jett se – tænk kor jærtelli jænsyn dæ bi 😉


Din Roar ♡

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]

OBS OBS! Heftig sprut

OBS OBS! Heftig sprut,
nei, det er ikke snakk om Kari og Knut.
Dette har med sprit å gjøre,
Bare vent så skal du høre.

I disse tider med virus og snørr,
og folk som reiser i nord og i sørr,
er det behov for å sprite seg litt.
for å unngå virus og parasitt.

Når spruten er kraftig som få,
må man passe litt ekstra på.
Derfor er det vel viktig å merke,
både spritspruteflaske og lerke.

Vurder denne siden
[Total: 0 Average: 0]